Tuinontwerpbureau en kwekerij Valentijn     

Home Tuinontwerp Tuinaanleg Tuinonderhoud Bedrijven Kwekerij Contact
Plantenoverzicht        Plantenbeschrijving       Openingstijden en route

De kwekerij

De kwekerij staat ten dienste van het tuinontwerpbureau. De openingstijden zijn beperkt.
Op de kwekerij een overzichtelijk assortiment aan sterke, vaste planten. Als u wilt kunt u hiermee de hele border aanleggen met bij elke plant deskundigheid over de gewenste standplaats, hoogte, bloeitijd en andere wetenswaardigheden van de plant. Wij hebben de kwekerij omdat planten onze passie is en we leren zo de planten door en door kennen.

Teeltwijze
De planten die u koopt zijn geteeld zonder kunstmest, pesticiden en herbiciden. Rob Valentijn is oud-Warmonderhoffer. De teelt heeft plaatsgevonden in de volle grond. De planten hebben zich rustig buiten kunnen ontwikkelen zonder opgejaagd te worden. We selecteren op de sterkte van de planten. Jarenlange selectie heeft tot het huidige assortiment geleid.

In de volle grond
Op de kwekerij staan de plantensoorten op een verkoopbed in de volle grond. De planten die uit het verkoopbed komen zijn mooie pollen die u zo in uw tuin kan zetten. We doen dit omdat de planten die in de volle grond staan veel minder water nodig hebben dan planten op pot. Een ander voordeel is dat er op deze wijze geen turfpotgrond wordt gebruikt. Het afgraven van veengebieden gaat nog steeds sneller dan dat het veen kan bijgroeien.
Om de planten die u gekocht heeft netjes mee te kunnen nemen doen we de plantjes voor u in een p9-pot. Als u de plantjes anders wil vervoeren is dat natuurlijk ook mogelijk.
De kwekerij is gelegen op een mooie plek bij de bosrand van Wageningen.

   


Glas in lood Duurzaam Tuinhuizen